Ertesi gün, 19 Ekim 1925 Pazartesi günü, Konya Kız Öğretmen Okulu’nu ziyaret etmiş, Okul avlusunda kız öğrencilerin tenis oynamalarını on dakika kadar seyretmiş, daha sonra okul salonuna geçmişti.
Türbe halk arasında Nalıncı Baba Tekkesi olarak ünlenmiş, son dönemlerde mescit olarak kullanılmıştı. Türbe, 1928 yılında Rehber-i Hürriyet İlkokulu ile birlikte yıktırılmış, Maarif Evleri ile okul arasında daha önce açılmış olan Muammeriye Caddesi Yusuf Şar Konağına kadar genişletilerek Mevlana Türbesi istikametinde, doğuya Hükümet Meydanı’na doğru iki şeritli ve ortası refüjlü Hüküsatisfied Bulvarı olarak yeniden düzenlenmişti.
1905 yılında Konya Valisi olan Faik Bey zamanında da tesis tekrar ele alınmış ve 2000 lira masraf yapılarak yenilenmişti. Fotoğrafta arka planda görülen iki adet kubbeli yapı ise 1927 yılında yaptırılan Su Depolarıdır ve zemin sorunları yüzünden kullanılamaz hale gelince 1954 yılında yıktırılmıştır.
Mimarlar Odası Konya Temsilciliğinin sırasında ve ona çOkay benzeyen ve büyük bir ihtimalle aynı ustanın elinden çıkmış olan bu ikiz evler 19. here yüzyılın ilk yarısında konut olarak inşaa edilmişlerdir.
Potentially sensitive or inappropriate illustrations These illustrations might comprise colloquial phrases based upon your search. World wide web sitenizde bir üye sohbet
Merakımdır, var olanı da, geçmişte var olup bugüne yetişemeyeni de bilmek, görmek isterim. O yüzden eski fotoğrafları çAlright sıkça arar bulurum, bu sıralar bunu çokça internette yapıyorum, bulduklarımı da arşivime kaydediyorum.
20. yüzyılın başında Konya yabancı devlet temsilciliklerinin ilgi duyduğu ve resmen konsolosluk seviyesinde temsil edildikleri bir şehir olmuştu. İlginç olan ise ilk açılan yabancı temsilciliğin de Rus Konsolosluğu olmasıdır. 1896 yılına gelindiğinde şehirde Rusya ve İngiltere olmak üzere iki konsolosluk vardır. 1899’da Fransız Konsolosluğunun açılmasıyla sayı üçe çıkmış, daha sonrasında da bu üçlüye Alman Konsolosluğu da eklenmişti.
devamı olduğu ve solunda Rehber-i Hürriyet okulunun olduğu çok açık bir şekilde görülebilmektedir. Ayrıca bu fotoğrafta diğerlerinde olmayan önemli bir ayrıntı
Tevfik Ceylanî’nin yükselişi daha sonraki yıllarda da devam etmiş, Belediye Sineması’na ortak olarak Sinemacılığa da başlamıştı. Daha sonra Belediye Sineması ortaklığından ayrılmış, içki üretimi de devlet tekeline alınınca, tamamen sinemacılığa yönelmiş ve 1938 yılında 500 kişilik kaloriferli, Yeni Sinema’yı inşaa ettirmişti.
Bu rakı fabrika devlet tarafından da desteklenmiş, hatta fabrika Genel Müdürlüğün verdiği plana göre inşaa edilmişti. Bu rakı fabrikası konusu Babalık Gazetesi’nde şöyle haber olmuştu;
O tarihte otoparka bitişik olarak duran dersane binası boşaltılıp yıkılmış ve Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin evi ihya edilecekmiş. Bu evi inşaa etmek için hangi belgelere başvuracaklar acaba merak içerisindeyim.
Milletimizin aşmaya mecbur olduğu merhaleler büyüktür. Aşılması zaruri olan bu merhaleler herhalde aşılacak ve en nurlu hedeflere varılacaktır; onun için birbirimize vereceğimiz işaret şudur:
İnşaa edildiği yıllarda açık balkon olarak yapılan kapı üzerindeki çıkma, daha sonraki yıllarda ahşap doğrama ile kapatılarak, camlanmış ve iç mekana katılmıştır.
Konak, Kurtuluş Savaşı sonrasında 1941 yılına dek İkinci Ordu Müfettişliği binası olmuş, Konağın üst kat güneybatı tarafı Ordu Müfettişlerinin lojmanı olarak kullanılmıştı. 1942 yılından itibaren Kolordu Komutanlığı Karargah Binası olarak kullanılmış, Askeri Mıntıka Komutanlıkları 1947 baharında lağvedilince de, 1948’de Konak Menzil Müfettişliğine tahsis edilmiş, 1958 yılında da Milli Emlak Dairesine devredilmişti.
Comments on “sohbet Options”